Intervju: SevdahBABY

SevdahBABY vas čeka na ovogodišnjem Terraneu - saznjate više o njima i o nadolazećem nastupu

Što mogu očekivati ​​fanovi od vašeg nastupa na Terraneo festivalu?
Milan: Pripremamo set koji je kombinacija pjesama s albuma Ganc novi funk, koji je i proslavio ime SevdahBABY, i novih pjesama s nadolazećeg albuma Sega Mega, ti i ja. U svakom slučaju, kao i uvijek nastojimo napraviti žurku na bini, kombinaciju rock svirke i rave žurke.

Niste imali puno nastupa u Hrvatskoj do sada – što za vas znači ovaj nastup na Terraneo festivalu?
M
ilan: Definitivno je nastup na Terraneo festivalu najznačajniji ovog ljeta iz jednostavnog razloga što prvi put sviramo u Hrvatskoj u punoj Live postavi. Jako smo uzbuđeni zbog te prilike da se predstavimo na potpuno novom teritoriju, tako da upravo zato i vrijedno radimo na pripremi tog nastupa.

Poznati ste kao bend koji daje novo ruho pjesmama iz zlatnog perioda SFRJ – da li misliš da će blizina mora i ljetne vreme na Terraneo festivalu probuditi neku novu ideju za obradu?
Milan: To svakako nije isključeno kao mogućnost, ali ono što je sigurno jest da ćemo na putu do Šibenika snimiti dosta video materijala, koji će možda postati i dio spota za neku od novih pjesama.

Osim što produciraš muziku, odnedavno si se uključio u produciranje i režiranje vlastitih spotova – da li je to nešto što si oduvijek želio raditi?
Milan: Iskreno, nisam nikada o tome ranije razmišljao, ali sam vremenom nekako prihvatio značaj vizualnog identiteta i onog trenutka kada sam to shvatio poželio sam da imam punu kontrolom i nad tim aspektom “brenda” SevdahBABY. Ne bih se nikada usudio raditi nešto drugo osim svojih muzičkih spotova, jer mi se čini da je to jedino vizualno polje koje najbolje poznajem i jedino zato sam se primio tog posla.

Surađivali ste do sada sa bliskim izvođačima kao što su Lou Benny i Zemlja Gruva – imate li u planu još neku suradnju?
Milan: Na novom albumu bit će par gostujućih vokala, ali je na većini pjesama glavni vokal Djixx, što je nekako i logično, budući da je ona sada već jedna od glavnih atrakcija SevdahBABY Live nastupa.

Postoji li neki bend koji svira na Terraneu, a sa kojim bi volio surađivati?
Milan: Nije baš bend, ali Azelia Banks? 🙂

Koji je tvoj recept za cjelodnevno uživanje na ljetnom festivalu na moru?
Milan: Dnevno kupanje, popodnevno klopanje (i po koje pivce), sređivanje, slušanje muzike izvođača od te večeri (loženje i obnavljanje gradiva iz opusa istih) i onda žuuur!

Koje bendove ćeš sigurno otići poslušati na Terraneo festivalu?
Milan: Nažalost, svi bendovi koje bih slušao su prvog dana (The Prodigy, Koan Sound, Azelia Banks), a mi nastupamo posljednjeg dana.

Kakvi su planovi sastava SevdahBABY nakon Terraneo festivala?
Imamo još nekoliko gigova do kraja kolovoza, a pomiješano sa tim ćemo raditi i na završavanju albuma. Možda i neki odmor „uleti“, ali bojim se da će to ipak biti u nekom sljedećem životu!


Propustili ste