Fenomenalna UX rješenja u Hrvatskoj o kojima niste razmišljali

Pitali smo domaće dizajnere da nam otkriju koja su najbolja UX rješenja u našem okruženju.

Ključan aspekt svakog proizvoda ili procesa je user experience. Pitali smo domaće dizajnere da nam otkriju koja su najbolja rješenja u našem okruženju. Dobro korisničko iskustvo, iako se češće veže uz digitalne platforme, naći ćemo pritom i u stvarnome svijetu, što pokazuje iskustvo Gorana Peuca, UX dizajnera u SAP-u.

“U mom životu provedenom u Hrvatskoj, najbolji UX koji sam prošao bila Trauma i cjelokupni proces otkako sam slomio nogu sve dok nisam izašao iz tog procesa – basically u boljoj formi i zdraviji nego dan kad sam pao i slomio nogu. Kompletan sustav, od HGSS-a koji me pronašao i spustio sa Sljemena preko Traume i operacije te bolničkih dana, pa onda prve fizikalne terapije u Traumi (dok sam bio na štakama) i na kraju toplica koje su me vratile u formu – cijeli taj proces bio je jedan od najbolje podmazanih, bez zastoja, s realnim rezultatima i turbo profesionalnim ljudima koji su me pratili u tih šest mjeseci oporavka”, kaže Peuc.

“Naravno, zbog financijskog stanja u državi neke stvari su izgledale labavo poput prehrane u bolnicama, ali to nije do ljudi i osoblja, to je do financija. I usprkos tome, cijeli taj proces bio mi je najbolji UX u Hrvatskoj. Nema tog web sitea koji može doći i blizu tome. Što da kažem: kako neki web site ima super proces registracije ili super animacije, ili super neku glupost. Koga boli briga za to, ovi su mi skrpali teški prijelom noge i vratili me u akciju u boljem stanju nego sam bio. To je UX”, zaključuje.

Emanuel Blagonić, kreativni direktor tvrtke Blagonić Brothers, izdvaja pak primjer SMS parkinga. “Prije dosta godina, kada je već SMS parking kod nas bio prilično popularan, čuo sam da on izvan Hrvatske (i regije) uopće nije zaživio. Mislim si, pa kako je to moguće – jer, to je jedan od najjednostavnijih načina plaćanja parkinga. Uglavnom, plaćanje parkinga SMS-om je ono što bi dobar user experience trebao biti. Usluga koja potpuno zadovoljava potrebe korisnika, olakšava kupnju parkirne karte, jednostavna je za korištenje i mnogo se koristi. S druge strane, za vlasnike parkirališta ona znači da će korisnici brzo i jednostavno “konzumirati” uslugu što će posredno utjecati na njegov profit. SMS parking – usluga gdje svi dobivaju uključujući i mobilne operatere koji dobivaju dvaput”, kazao nam je Blagonić.


Propustili ste