Eurosong je još zabavniji uz Twitter!

Pregled pjesama koje su se izborile za svoje mjesto u finalu donosimo vam izborom najboljih i najsmješnijih komentara s Twittera.

Eurosong je jedan od najgledanijih nesportskih događaja na svijetu, koju ove godine prati više od 200 milijuna gledatelja. U subotu nas čeka finale 61. izdanja Eurovizije, kojemu su prethodile dvije predfinalne večeri, u utorak i četvrtak. Pregled pjesama koje su se izborile za svoje mjesto u finalu donosimo vam izborom najboljih i najsmješnijih komentara s Twittera.

Osim navedenih zemalja, u subotu ćete čuti i Ujedinjeno Kraljevstvo, Italiju, Španjolsku, Njemačku i Francusku, koje tradicionalno prolaze u finale bez pripetavanja, te Švedsku koja je prošlogodišnjom pobjedom izravno u finalu.

Azerbajdžan

Samra, predstavnica Azerbajdžana, bila je malo nervozna, što se odrazilo na njezin glas pa mnoge tviteraše inspiriralo da povuku analogiju između teksta njezine pjesme (…gonna take a miracle) i njezinih izgleda da uđe u finale. E pa, hejteri, ušla je. Nama najdraži komentar ide ipak na račun njezina outfita.

Rusija

Predstavnik Sergey Lazarev imao je prilično spektakularan nastup. Zlobnici bi rekli da je tu netko scenskim nastupom pokušao malo odvratiti pozornost od pjesme. Nastup i pjesma na stranu, malo koji komentar na Twitteru prošao je bez referiranja na Putina.

Nizozemska

Nizozemci su vrlo ljubazan narod, toliko ljubazan da se ni za vrijeme nastupa ne mogu kontrolirati i moraju biti ljubazni prema ljudima. Douwe Bob svojom country pjesmom želi da se svi malo opustimo i usporimo (:umetni šalu na račun legalnih lakih droga:). Braćo.

Mađarska

Zgodni dečko Freddie iz Mađarske OCD-frakciju Twitter zajednice uznemirio je svojom majicom napola uvučenom, napola izvučenom iz hlača. Neki su se dosjetili kako riješiti i taj problem.

Hrvatska

Pjesma naše Nine Kraljić dosta dobro kotira među tviterašima, ali najviše pozornosti privukla je njezina haljina koja je tviteraše inspirirala na brojne usporedbe s odjela kućnoga tekstila.

Austrija

Austrijska izvođačica Zoë svojom nas je pjesmom na francuskome pomalo iznenadila, a neke i zbunila (“Zar nije Švicarska ona alpska zemlja s francuskim govornim područjem?”).

Armenija

Armenka Iveta Mukuchyan pobrala je najviše komentara na račun svoga izgleda. Ovaj komentar jedan je od rijetkih koji ne spada u kategoriju “možda ipak nisam toliko gay koliko sam mislio”.

Češka

Nastup Gabriele Gunčíkove iz nekog nas je razloga malo podsjetio na filmsku karijeru Julije Roberts 1999. (a sad svi na Google: što je Julia Roberts radila 1999.?).

Cipar

Ako niste gledali Euroviziju i ne znate kako ciparski predstavnici Minus One izgledaju, ovaj komentar uopće nije duhovit. Nama je.

Malta

Petica iz kolegijalnosti ide plesaču koji je svojim nastupom pokušao nadoknaditi koreografsko mirovanje malteške predstavnice Ire Losco, kojoj u petome mjesecu trudnoće nije do valjanja po pozornici. Zato se on valja za oboje.

Latvija

Mladi Justs pjevao je pjesmu Heartbeat koja je, sudeći po prolasku u finale izvrsno primljena među glasačima. Iako je trud bio očit, moramo priznati da je tviteraška publika ušla u srž problema.

Poljska

U drugoj polufinalnoj večeri Poljska je nastupala druga. Pjevač Michał Szpak imao je neobično odijelo, a pjesma tipična eurovizijska, što su mnogi i primijetili iako je njegova pojava bila uglavnom predmet rasprave.

Izrael

Hovi Star koji je sinoć predstavljao Izrael bio je vidno emocionalan na pozornici, dok je pjesma bila kao i većina pop-songova koje možemo čuti na radiju. Ono što je publika veoma dobro primijetila je njegova sličnost s mnogim pjevačkim zvijezdama današnjice, a Adam Lambert je definitivno jedna od njih.

Srbija

Kako Srbija ima dobru tradiciju visokih plasmana na Euroviziji, tako je i ove godine pjevačica Sanja Vučić oduševila dobrim nastupom. Socijalno angažiran tekst pjesme bio je karta za ulazak u finale, a neobičan nastup izazvao je lavinu smiješnih tvitova. Izdvajamo jedan koji cjelokupno opisuje nastup.

Litva

Relativno neupečatljiv nastup Litvanca Donnyja Montella nije prošao neopaženo upravo zbog pjesme koja je svojim pop-prizvukom izborila nastup u finalu, ali i njegova prijašnjega nastupa na Euroviziji koji je bio upečatljiviji.

Australija

Iako mnogima (i nama) nije jasno zašto Australija nastupa na Euroviziji, moramo istaknuti da je nastup Dami Im sve ostavio bez teksta. Kladionice vrve od glasina da bi upravo Australija mogla biti pobjednica ove godine zbog odličnoga glasa i pjesme. Ako to bude slučaj, Australija će odabrati jednu europsku zemlju te zajedno s njom organizirati natjecanje u 2017.

Bugarska

Nije sve u dobrome nastupu, ima nešto i u modnim dodacima koje Bugarska definitivno posjeduje. Poli Genova, pjevačica koja voli Nirvanu i žestoku svirku, sinoć je osvjetlala obraz svojoj zemlji i osigurala finale simpatičnim refrenom.

Ukrajina

Mogli bismo reći da je upravo Ukrajina ukrala show svojom izvrsnom izvedbom pjesme 1944. pjevačice Jamale, čija je izbjeglička tematika mnoge iznenadila i ostavila bez teksta, a možemo reći da je dubstepovski zvuk u pjesmi još jednom pridonio raznovrsnosti i kvaliteti Eurovizije.

Gruzija

Rokerski nastup Gruzije i izvođača Nika Kocharova i Young Georgian Lolitaz bio je dovoljan za prolaz u finale, a prizvuci Musea nisu promakli tviteraškoj publici. Kao ni njihov doista zanimljiv scenski nastup.

Belgija

Simpatična plesna pjesma belgijske predstavnice Laure Tesoro natjerala je mnoge na ples, ali i googlanje jer je zvuk pjesme zvučao kao miks Queena, Brune Marsa i Michaela Jacksona u malo nekvalitetnijemu aranžmanu. Twitter je opet uspio sažeti njezin nastup u jednoj rečenici.


Propustili ste