Dolce Vita Vintage Festival od 11. do 14. lipnja

Vintage kultura ponovno osvaja Rovinj, glavna zvijezda festivala Mike Sanchez

Dolce Vita je novi heritage festival koji slavi vintage kulturu u svim njenim oblicima – glazbi, filmu, dizajnu, modi, plesu i hrani. Kao prvi vintage festival u Hrvatskoj i pravi hedonistički vikend, svojim će posjetiteljima i ove godine ponuditi originalan, inspirativan i bogat glazbeni program, vrhunsku zabavu, te kulturni i gastronomski užitak.

U predivnom Rovinju od 11. do 14. lipnja svi ljubitelji vintage kulture imaju priliku doživjeti istinski retro doživljaj. Uz bogat glazbeni program koji čine nastupi vodećih europskih swing, rock’n’roll i rhythm’n’blues izvođača, izložbe oldtimera i vespi te vintage namještaja i vinila, uživat ćemo i udisati pravi zrak 50-tih i 60-tih godina.

Glavna zvijezda ovogodišnje Dolce Vite je britanski pjevač i klavirist Mike Sanchez. Sanchez na preporuku legendarnog vođe grupe Led Zappelina, Roberta Planta dolazi u band “Big Town Playboys” s kojim se proslavio tijekom osamdesetih godina. Izvodeći rani R&B i rock‘n’roll imao je čast nastupati s blues legendama kao što su Jimmy Reed i Little Walter, a s grupom se pojavio i na soundtracku filma “Boja novca” (Paul Newman, Tom Cruise).

“Big Town Playboys” nastupali su s Ericom Claptonom i Jeffom Beckom, da bi sam Mike postao članom Rhtyhm Kingsa, grupe koju je osnovao legendarni basist Rolling Stonesa – Bill Wyman. Vrhunac i posljednji krik, dinamičnog, uzbudljivog i neponovljivog Sancheza dogodio se prije dvije godine, kad je s otočkom hitmakericom Imeldom May snimio zajednički album.

Od ostalih izvođača nastupaju sada već tradicionalni na Dolce Viti – Swingersi. Ovog puta kao posebno pojačanje Swingersima dolazi nam i Marko Tolja, istinski zaljubljenik u retro zvuk i stil. Tolja će izvesti nekoliko pjesama sa Swingersima i tako nas povesti u pravi vremeplov swinga. Također, svojim nastupom i posebnim gostom ovogodišnju Dolce Vitu u Rovinju, rasplesat će i Johnny and his Rockin’ Tunes koji su za ovu priliku dobili vokalno pojačanje u fenomenalnom i talentiranom Mariju Petrekoviću. Mario Petreković, koji je s nama već treću godinu zaredom, prvi puta će se naći u ovakvom posebnom aranžmanu gdje će imati pomoć iskusnog Johnnija i njegovog benda.

Posebna poslastica Dolce Vite jest i poznata hrvatska pinupica – Ana Perduv koja će nam prirediti dva burlesque nastupa, posebno koreografirana za Dolce Vitu. Osim burlesque, plesna škola Back To Swing pripredila nam je i ove godine plesne radionice swinga, jivea i lindy popa.

Uz to, na Dolce Viti će se moći pohađati i jednosatne radionice pin up hair & make upa, na kojima će zainteresirane djevojke imati priliku naučiti kako u samo nekoliko koraka postati prava pin up djevojka 1950-tih. Za to će se pobrinuti vrhunski i talentirani frizeri, stilistii vizažisti.


Propustili ste