Amerika uvela vize za profesionalne gamere

Mjesec dana nakon što je američki ured za izdavanje viza priznao popularnu igru League of Legends kao profesionalni sport izdana je i prva takva viza jednom profesionalnom gameru.

Danny ‘’Shiphtur’’ Le postao je prvi pro gamer kojemu je izdana viza koja ga je priznala kao međunarodno poznatog i profesionalnog sportaša, te je tako dobio priliku da uđe u Sjedinjene Američke Države kako bi mogao nastupiti na 1 milijun dolara vrijednom League of Legends natjecanju koje će se održati u listopadu.

U prošlosti su već izdavane slične vize koje su davane gamerima kako bi nastupili na nekim turnirima, ali će Le biti prvi igrač koji će moći i zaraditi plaću za vrijeme svog boravka u Americi.

‘Morali smo sakupiti odobrenja od igrača i ostalih sudionika tih natjecanja kako bi dokazali da je pro gaming potpuno normalan odabir karijere i da se uistinu od njega može živjeti i zarađivati!’, izjavio je Dustin Beck iz kompanije Riot Games za magazin Polygon.

Kako su velika većina profesionalnih igrača video igrica mlađe dobne skupine, očito je da je Amerika odlučila svoj najnoviji sport podignuti na puno veću razinu – bok uz bok starim sportovima. Igrate li LoL? Ili neku drugu, poznatu natjecateljsku igru poput StarCrafta? Podijelite s nama što mislite o ovom potezu američke politike.


Propustili ste