12. Festival europske kratke priče

12. Festival europske kratke priče ugostit će preko 20 najboljih svjetskih pisaca iz 15 zemalja u Zagrebu i Varaždinu. Festival će se službeno otvoriti 21. svibnja u 20 sati u Booksi, a prvi gosti s kojima se možete upoznati bit će Rachel Trezire, Josip Novakovich i Keith Ridgway.

12. Festivala europske kratke priče je Vels. Velška kratka priča ima dvije paralelne povijesti, u kojima se održavaju dva matična jezika zemlje: engleski i velški – kratka priča na engleskom počinje s ‘My People Cardoca Pritcharda’, a koji će uzbudljivi dio predstaviti 12. FEKP saznat ćete uskoro.

U želji da se kratke priče na ovogodišnjem festivalu obogate slikom i zažive u vizualnom svijetu, festivalu će se pridružiti umjetnička forma koja spaja sliku, priču i pokretne slike. Šest stripašica, neustrašivih autorica, odvažilo se na ovu pustolovinu stvaranja stripa iz priče, a one su: britanska stripašica Karrie Fransman, Lea Kralj Jager, Helena Janečić, Ivana Armani, Ivana Pipal i Sara Divljak. Pod budnim okom i uz pomoć strip umjetnika Stjepana Bartolića, kratki su stripovi pretvoreni u animiranu najavu koje ćete vidjeti i čitati na festivalu.

Osim večernjih čitanja i razgovora, Festival europske kratke priče u program je uvrstio i prevodilačke radionice iz velške književnosti za zagrebačke studente anglistike, a najbolji prijevod bit će proglašen na festivalu.

Dođite u Booksu, Studentski centar, U Dvorište, Medijateku Francuskog instituta, Talijanski institut za kulturu i na Filozofski fakultet i ne propustite 12. Festival europske kratke priče.

Ulaz na festival je besplatan!


Propustili ste