Vizije budućnosti u pet kratkih videa

Koliko ste se samo puta zapitali kako će izgledati bliža ili dalja budućnost? Osim u holivudskim spektaklima, vizije sutrašnjice sve češće se mogu pronaći na internetu u obliku vrhunskih kratkih filmova iza kojih stoje velike korporacije ili entuzijastični filmaši. Pogledajte pet zanimljivih vizija budućnosti koje će oduševiti svakog geeka i ljubitelja tehnologije!

Budućnost produktivnosti
Microsoft je već otprije poznat po futurističkim konceptualnim videima, a u najnoviji se dotaknuo produktivnosti, odnosno organizacije rada u budućnosti. Očekivano, u Microsoftovoj viziji radit ćemo u okruženju u kojemu je sve intuitivno, interaktivno i dostupno na jedan dodir. Jedva čekamo!

Budućnost grafičkog dizajna
Adobe je nedavno proslavio 25 godina svog najpoznatijeg alata Photoshopa te nas je počastio impresivnim obljetničkim videom, a nešto ranije predstavio je i svoju viziju korištenja grafičkih alata u nekim budućim vremenima. Svatko tko se bavi grafičkim dizajnom i voli se igrati Photoshopom zasigurno će ostati bez riječi!

Budućnost make-upa
U budućnosti ni šminkanje više neće biti isto – barem to sugerira video dizajnera Nobumichija Asaija u kojemu je predstavio mogućnosti projiciranja trodimenzionalnih vizuala na – lice! Sve to izgleda vrlo cool, premda pomalo bizarno, a nekako nam se čini da bi jednoga dana slična tehnologija mogla dobiti široku primjenu u filmovima i videospotovima.

Budućnost telekomunikacija
”U budućnosti svaki dan će biti izvanredan!” Tako počinje promotivni video australskoga operatera Telstre koji nam predstavlja viziju telekomunikacija u 2020. godini. Sudeći prema njima, u bliskoj budućnosti zasloni na dodir okruživat će nas na svakome koraku, a trenutačno razvikani koncept ”interneta stvari” zaživjet će u punom smislu. Nadajmo se i da će tehnologija funkcionirati tako brzo i besprijekorno kako je prikazano.

Budućnost svemirskih istraživanja
A sada idemo malo u svemirske dubine! Kratki film Wanderers Erika Wernquista donosi vizualno impresivnu (i vrlo optimističnu) viziju širenja čovječanstva u Sunčevu sustavu, a odmah po objavljivanju postao je internetska senzacija. Video će zasigurno razveseliti sve ljubitelje znanstvene fantastike i digitalne animacije, a uistinu bismo željeli vidjeti i dugometražnu inačicu.


Propustili ste