Top 7 mobilnih aplikacija za fanove znanstvene fantastike

Mobilnih aplikacija ima za sve i svakoga, pa tako i za ljubitelje znanstvene fantastike. Malo smo bacili oko na App Store i Google Play i izdvojili nekoliko zanimljivih mobilnih aplikacija koje bi mogle zainteresirati SF fanove, bilo da traže svježe informacije iz žanrovskog svijeta, žele pročitati nešto u hodu ili se jednostavno – zabaviti!

Asimov’s Science Fiction

Ljubiteljima znanstvene fantastike ne treba posebno predstavljati Asimov’s, jedan od najpoznatijih žanrovskih časopisa koji već više od 30 godina objavljuje SF i fantasy priče mnogih uglednih i nagrađivanih autora, a ime je naravno dobio prema slavnome piscu Isaacu Asimovu. Magazinska aplikacija omogućuje pretplatu na digitalno izdanje pa tako pojedinačni broj stoji 4,99 dolara, dok godišnja pretplata iznosi 29,99 dolara. Asimov’s postoji u iOS i Android inačici.

Blastr

Pratite li svakodnevno najnovije vijesti o SF serijama i filmovima, vrlo vjerojatno vam je poznat Syfyjev portal Blastr. Prateća aplikacija također donosi novosti iz žanrovskog svijeta uz mnoštvo multimedijalnog sadržaja, a omogućuje i spremanje članaka za offline čitanje. Aplikacija je besplatno dostupna korisnicima iOS-a i Androida.

Doctor Who: Legacy

Evo nešto i za ljubitelje slavnoga vremenskog putnika! Mobilnu igru Doctor Who: Legacy, koja je lansirana krajem prošle godine, prate sami hvalospjevi, kako fanova TV serije, tako i recenzenata, pa je u kratkom roku, kako tvrde njezini autori, preuzeta gotovo milijun puta. Legacy je zanimljiva kombinacija RPG-a i igre zagonetki, a dostupna je besplatno korisnicima iOS-a i Androida.

100 Sci-Fi Stories

Volite klasične SF priče iz vremena kada je žanr još uvijek bio mlad? Zahvaljujući iOS aplikaciji 100 Sci-Fi Stories zanimljivo štivo uvijek će vam biti pri ruci. Priče nije potrebno naknadno preuzimati, već dolaze u sklopu aplikacije koja sadrži i nekoliko klasičnih romana, poput Rata svjetova H. G. Wellsa. Za aplikaciju je potrebno izdvojiti 0,99 dolara.

Star Trek PADD

Ljubitelje Zvjezdanih staza sigurno će oduševiti ova aplikacija koja, među ostalim, donosi opsežnu bazu informacija o likovima, tehnologiji, izvanzemaljcima, svemirskim brodovima i samim epizodama slavnog televizijskog serijala. Sve je obogaćeno autentičnim zvukovima i glasovima likova te grafičkim sučeljem poput onoga što ga imaju uređaji u Zvjezdanim stazama. Aplikacija u verziji za iPad stoji 4,99 dolara, a za iPhone 1,99 dolara.

Star Wars Books Collector

Odgledali ste bezbroj puta sve filmove iz serijala Ratovi zvijezda, ali vaši su apetiti daleko veći pa ste odlučili čitati i knjige bazirane na kultnoj sagi. Međutim, njih je toliko da niste sigurni gdje i kako početi. U tome vam može pomoći aplikacija Star Wars Books Collector koja sadrži informacije o više od 400 knjiga smještenih u svemir Ratova zvijezda, uključujući romane, stripove i djela za djecu. Osim što pruža podatke o izdavačima, godini izdanja, autorima i slično, aplikacija omogućuje i sortiranje knjiga kronološki prema radnji, odnosno onako kako su se događaji redom odvijali u zamišljenom svemiru Ratova zvijezda. Aplikacija je dostupna na App Storeu za 0,99 dolara.

Waking Mars

Avanturistička mobilna igra, čija se radnja odvija u 2097. godini, vodi vas na Mars koji ipak nije beživotan kako se ranije mislilo, a vaša je misija preživjeti u stranom ekosustavu i otkriti tajne iz prošlosti Crvenog planeta. Ako obožavate SF priče i filmove s marsovskom tematikom, vjerojatno vam neće biti teško izdvojiti nekoliko dolara za igru, koju recenzenti inače naveliko hvale. Waking Mars može se preuzeti na App Storeu za 4,99 dolara te na Google Playu za 2,99 dolara.


Propustili ste