Što pružaju coworking prostori u Zagrebu

Donosimo pregled coworking mjesta u Zagrebu!

Coworking postaje sve popularniji oblik poduzetništva u Hrvatskoj. Mnogi kreativci i tvrtke iz različitih industrija na jednome mjestu mogu razmjenjivati iskustva, ali i uštedjeti na režijama. Donosimo vam pregled coworking mjesta u Zagrebu.

Regus

Adresa: Hektorovićeva 2, 10000 Zagreb, www.regus.hr

Kome je namijenjen: Namijenjen je svima koji žele fleksibilno i poticajno radno okruženje.

Tko je unutra: Unutra su tvrtke koje se bave distribucijom, financijama, prodajom, odvjetničkim uslugama, od startupa do globalno prisutnih kompanija.

IMG_9764

Što nudi i po kojim cijenama: U ponudi su soba za sastanke, od 187 do 2150 kuna (ovisno o veličini dvorane i trajanju najma), korištenje multifunkcijskoga uređaja, korištenje poslovnoga salona za 129 kuna dnevno, dnevni ured za 590 kuna na dan, dijeljeni ured za 413 kuna dnevno, potpuno opremljena i opskrbljena kuhinja, administrativna podrška voditeljica ureda te organizacija edukacija i događanja. Cijene su bez PDV-a, a Platinum karticom možete dobiti dodatne coworking usluge diljem svijeta.

Dodatne aktivnosti: Razne aktivnosti unutar centra obuhvaćaju raspon od edukacija do neformalnih druženja.

Ovaj je prostor dobar zbog naplate prostora po satu, organizacije edukacija i događaja te pristupa coworking prostorima diljem svijeta.

Što je u planu: Ponuda će se poboljšati novim lokacijama u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj.

Workup inkubator

Adresa: Resselova 4, 10000 Zagreb, workup.gogreen.hr

Kome je namijenjen: Namijenjen je tvrtkama u poljoprivrednoj branši, industriji hrane i pića, samoodrživoga razvoja i ekoloških projekata, kao i tvrtkama koje se bave razvojem mehanizacije, softverom, financiranjem te poslovnom podrškom.

Tko je unutra: Prostorom se koriste računovodstveni servis Aero studio bnb; Protel Plus d.o.o., tvrtka koja vodi pozivni centar; prevoditelji Alpha prijevodi d.o.o.; programski developeri iz Elatus d.o.o.; Apolarium se bavi arhitekturom; vlastiti projekti (GoGreen tržnice d.o.o. i Zadruga GoGreen); Grdić pharma d.o.o. tvrtka je koja se bavi proizvodnjom eko-hrane za kućne ljubimce; izdavačka tvrtka Tvornica snova j.d.o.o. i mnogi drugi.

IMG_2476

Što nudi i po kojim cijenama: U ponudi su opremljeni otvoreni uredi za 750 kuna, zatvoreni uredi za dvije do tri osobe za 2100 kuna (osnovna cijena), uredi za šest osoba. Sve su cijene bez PDV-a. Postoji i soba za opuštanje, stolni tenis, terasa, kuhinja i blagovaonica, a mogu se dobiti sve vrste pića i toplih napitaka.

Dodatne aktivnosti: Dodatne pogodnosti su aktivacija poslovnih modula, poput ERP-a, CRM-a, e-commercea, VoIP usluge, on-spot podrška, programi inkubacije i akceleracije te afterparty četvrtkom u kafiću u zgradi.

Ovaj je prostor dobar zbog mogućnosti razvijanja startupa ili projekata putem programa inkubacije i akceleracije te on-spot podrške.

Što je u planu: Ponuda će se poboljšati uređenjem kuhinje površine 120 metara četvornih, potpuno opremljene profesionalnim uređajima za testiranje hrane te sa svim potrebnim dozvolama.

ImpactHub

Adresa: Vlaška 70E, 10000 Zagreb, zagreb.impacthub.net

Kome je namijenjen: Namijenjen je zajednici raznolikih pojedinaca različitih struka, poduzetnika, nezavisnih profesionalaca, pojedinaca i organizacija kojima je zajedničko rad na dobrim, zanimljivim i potrebnim idejama i pothvatima

Tko je unutra: Prostor koriste programeri, umjetnici, arhitekti, fotografi, stručnjaci za digitalni marketing, novinari i dizajneri. Od tvrtki i udruga, među ostalim, zastupljeni su: BlaBlaCar, STEMI, TestDome, djeca.hr i STEM Digital.

impacthub4

Što nudi i po kojim cijenama: Osim standardnih paketa za pojedince koji uključuju 15, 40, 80 ili neograničen broj sati korištenja mjesečno, nude se paketi za timove, organizacije i tvrtke te studente koji imaju 50 posto popusta na pakete. Svaki paket uključuje i posebne pogodnosti kao što su popusti za najam dvorana i evente. U paketima se nudi: korištenje prostora za rad, osnovne usluge (brzi bežični internet, korištenje printera, skenera, faksa, besplatno korištenje dvorane za sastanke, pristup lokalnoj mreži partnera i suradnika), pristup HubNetu, mentoring – 1 sat mjesečno, popust za događaje i najam prostora, besplatni sati dvorane Creativity, ormarić za stvari i primanje pošte. Svi članovi imaju besplatnu kavu ili čaj i dvije telefonske govornice te mogu unajmiti po satu tri veličinom različite dvorane sa svom opremom i pratećim uslugama za događaje. Cijene se kreću od 150 do 2000 kuna bez PDV-a.

Dodatne aktivnosti: Održavaju se različiti programi i događaji usmjereni umrežavanju pojedinaca te poticanju i razvoju poduzetničkih ideja koje imaju misiju stvaranja pozitivnih društvenih promjena. Jedan od tih programa je i Pyxie Dust, projekt namijenjen djevojkama u dobi od 13 do 20 godina koji im pruža inspiraciju i potiče ih da se obrazuju i razvijaju u STEM područjima putem radionica programiranja, izrade hardwarea, raznih znanstvenih eksperimenata i druženja. Nude se usluge facilitiranja različitih događaja, poslovnoga mentoriranja te podrške razvoju poslovanja.

Ovaj je prostor dobar zbog prometne povezanosti, mentoriranja i održavanja događaja koji služe kao uvod u svijet poduzetništva, mnogih popusta na sadržaj te fleksibilnosti između paketa usluga.

Što je u planu: Ponuda se može unaprijediti promjenama u dizajnu prostora te novim događajima i programima.

BIZkoshnica

Adresa: Ilica 71, 10000 Zagreb, www.bizkoshnica.biz

Kome je namijenjen: Namijenjen je svim kreativnim poduzetnicima iz različitih područja djelovanja.

Tko je unutra: Prostor koristi tridesetak članova, od čega su pola tvrtke, a ostali su mikropoduzetnici i freelanceri; programeri, dizajneri, fotografi, prevoditelji, konzultanti, marketingaši, novinari, pravnici, udruge, web portali, online turističke agencije, edukatori. Neke od tvrtki koje koriste ovaj prostor su: Linguistified i Linguaonica, Natural Croatia – adventure travel, Furniture 1, Web 360, Onno design studio, Institut za kreativno obrazovanje, Prototype Development, Underlayer, Spiria, Metamorfoza, Personal & Professional te Educational projects.

BIZkoshnica3

Što nudi i po kojim cijenama: U ponudi su fleksibilno radno mjesto na dnevnoj bazi: BIZday po cijeni od 110 kuna; BIZ BusyBee paket uključuje korištenje fleksibilnoga radnog mjesta 10 dana u mjesecu + 4 sata korištenja sobe za sastanke po cijeni od 850 kuna mjesečno i BIZ SuperBusyBee, mjesečni paket koji uključuje svakodnevni dolazak i korištenje fiksnoga radnog mjesta u prostoru + 8 sati korištenja prostora za 1350 kuna. BIZkoshnica Club je godišnje članstvo i stoji 350 kuna mjesečno. U cijenu je uključen PDV.

Dodatni sadržaji: Dodatni sadržaji su usluge printanja, kopiranja i skeniranja, korištenje sobe za sastanke i dvorane za događanja te sudjelovanje na događanjima koje organizira BIZkoshnica.

Dodatne aktivnosti: Dodatne aktivnosti podrazumijevaju različite edukativne radionice, primjerice, Poduzetnički laboratorij na kojemu svoja znanja predstavljaju poduzetnici poput Luke Abrusa ili Krešimira Dvorskog, zatim sati jutarnje BIZyoge, predstavljanje članova i njihovih biznisa putem komunikacijskih kanala.

Prostor je dobar zbog prometne povezanosti, povoljne cijene s PDV-om i polivalentnoga prostora za različita događanja.

Što je u planu: Postojeću uslugu BIZevent i vlastite edukacijske programe planiraju proširiti na druge skupine korisnika, poput djece i obitelji.

Tehnološki park Zagreb

Adresa: Dragutina Golika 63, 10000 Zagreb, www.tehnopark.hr

Kome je namijenjen: Namijenjen je svim kreativcima koji žele raditi u inovativnome okruženju, a preferiraju se komplementarne i kreativne djelatnosti koje mogu pružiti podršku visokotehnološkim tvrtkama koje djeluju unutar Parka.

Tko je unutra: Trenutačni korisnici prostora iz područja su product dizajna, arhitekture, izrade web i mobilnih rješenja te konzultantskoga savjetovanja.

TPZ1

Što nudi i po kojim cijenama: U ponudi je najam na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi. Cijene se kreću od 50 kuna za dnevni najam do 600 kuna za mjesečni najam. U cijenu je uključeno korištenje kompletnoga radnog mjesta, osim ICT opreme, uređaj za fotokopiranje te svi troškovi poput električne energije, grijanja i hlađenja, čišćenja i održavanja, komunalne i ostale naknade. Svima je osigurana dobra i stabilna internetska veza i Wi-Fi. Korisnici ostvaruju pravo na korištenje zajedničkih prostorija za sastanke i prezentacije, čajne kuhinje te prostora za odmor, rekreaciju i druženje.

Dodatne aktivnosti: Dodatne aktivnosti uključuju savjetovanja, edukacije, sudjelovanja na događanjima i umrežavanje.

Ovaj je prostor dobar zbog brojnih savjetovanja i edukacija, poput Startup akademije koju vode zaposlenici TPZ-a ili vanjski suradnici (sveučilišni profesori, komunikacijski stručnjaci i mnogi drugi) te poslovnih događanja i rada s visokotehnološkim tvrtkama.

Što je u planu: Ponuda će se poboljšati preuređenjem prostora na Zagrebačkome velesajmu gdje će se u suvremenom prostoru opremljenom inovativnom infrastrukturom povećati i kapacitet usluge coworkinga.

Lauba

Adresa: Prilaz baruna Filipovića 23, 10000 Zagreb, www.lauba.hr

Kome je namijenjen: Namijenjen je studentima, udrugama te raznim institucijama ustupanjem prostora u različite svrhe, bilo da je riječ o realizaciji projekta, radionicama ili predavanjima.

Tko je unutra: Prostor koriste stručnjaci iz područja suvremene znanosti, glazbe, plesa i filma.

Lauba3

Što nudi i po kojim cijenama: U ponudi je mogućnost rada od 11 do 23 sata svakoga dana, ugodan ambijent, Wi-Fi, korištenje printera i skenera za 45 kuna dnevno ili 1000 kuna mjesečno.

Dodatne aktivnosti: Lauba je  izložbeni prostor, kino, kazališna pozornica, koncertna dvorana, predavaonica, učionica, jednom rječju – „igralište“ za suvremenu kulturu i urbanu publiku željnu noviteta i druženja.

Prostor je pogodan zbog jeftinoga dnevnog najma i dobre prometne povezanosti, ali kao coworking još uvijek nije u potpunosti zaživio.

ZIP.Factory

Adresa: Remetinečka cesta 7, 10000 Zagreb, zipzg.com

Kome je namijenjen: Namijenjen je svim freelancerima, mladim poduzetnicima i kreativcima, točnije developerima, IT stručnjacima, web dizajnerima, stručnjacima za društvene mreže, oglašavanje, kreativcima poput prevoditelja, pisaca…

Tko je unutra: Prostor koristi šest coworkera/freelancera, osam timova koji su u inkubaciji unutar devete generacije ZIP startup programa: Canelio, Clubble, Dicey, Kiidie, Mellon, PerChapter.me, SpotOut, Wishster; timovi u manjim uredima: Madbarz, Orioly, Thorium; tvrtke: Once i Akvilia Unio. Dosad je kroz osam generacija startup programa stvoreno više od 50 tvrtki i proizvoda, a neki od njih su Madbarz, Sport in time, TutoTod, Mash.me, 2D market.

ZIP2

Što nudi i po kojim cijenama: U ponudi je navedena brza WiFi internetska veza – 100/100 Mbps, klimatiziran prostor, potpuno opremeljena kuhinja, soba za sastanke i prezentacije od 20 metara četvornih s videokonferencijskom opremom i pločom za pisanje po cijeni od 50 kuna/dan, 450 kuna/15 dana i 800 kuna/mjesec dana bez PDV-a. Za coworkere je besplatno: parkiralište u dvorištu zgrade, kopiranje/printanje/skeniranje, korištenje prijenosnoga računala, korištenje tableta, lounge prostor, knjižnica literature s biznis/startup/software tematikom, stolni nogomet.

Dodatne aktivnosti: Dodatne aktivnosti uključuju besplatno praćenje svih događanja i predavanja u ZIP-u, poput Startup srijede. Iskusni osnivači i mentori poput poslovnih anđela Mihovila Barančića, Saše Cvetojevića, Damira Sabola i Ive Špigela te alumni timovi stoje na raspolaganju svim korisnicima.

Prostor je kvalitetan zbog brojnih događanja edukativne naravi i mnoštva besplatnih sadržaja, što je potvrđeno mnogim nagradama za rad.

Što je u planu:  U planu su nova predavanja i radionice vezane za tech scenu.

CoreHUB

Adresa: Hondlova 2/9, 10000 Zagreb, www.coreincubator.com

Kome je namijenjen: Namijenjen je startup timovima koji se nalaze u inkubaciji Core inkubatora, kao i drugim startup timovima različitoga profila, studentima, freelancerima, već zaposlenim ljudima koji svoje slobodno vrijeme ulažu u razvoj vlastitoga projekta.

Tko je unutra: Unutra se već nalaze timovi i pojedinci koji su u različitoj fazi razvoja. Neki od njih tek razvijaju svoj poslovni model, a neki već imaju registriranu tvrtku i prve korisnike na tržištu. Neke od tvrtki i udruga koje koriste prostor su: Core Interface, Duart, Halal Tourism, Fat Cook, Dawg Swag, Tourgent, AIESEC Croatia i Ekonomska klinika.

20160422_215139

Što nudi i po kojim cijenama: U ponudi je prostor za rad s potpunom infrastrukturom i pristupom 24/7, mentoriranje iz različitih područja relevantnih za razvoj i rast poslovanja. Prostor i usluge se ne naplaćuju, niti se ulazi u vlasničku strukturu projekata.

Dodatne aktivnosti: Dodatne aktivnosti uključuju predavanja namijenjena svim zainteresiranima koja drže uspješni poduzetnici i stručnjaci, poput Petra Bogdana, Alana Žepeca, Mire Hegedića, Vedrana Đidare, Gorana Dautovića, Jadrane Ćurković, Antonije Bilić-Arar i Filipa Stipančića. Također, razne tvrtke organiziraju događanja za svoje zaposlenike.

Prostor je pogodan zbog edukacija i suradnje s drugim tvrtkama te besplatnoga korištenja prostora i usluga.

Spin Global Consulting

Adresa: Pijavišće 17G, 10000 Zagreb, www.spinconsulting.eu

Kome je namijenjen: Namijenjen je mikrotvrtkama, startupovima, spinoffovima, freelancerima svih profesija.

Tko je unutra: Prostor koriste tvrtke Spin Global Consulting i Infosol d.o.o.

SPIN_Ured3_2

Što nudi i po kojim cijenama: U ponudi su četiri potpuno opremljena ureda veličine od 11 do 25 metara četvornih, Wi-Fi, upotreba kuhinje i terase po cijeni od 1000 kuna naviše (ovisno o kvadraturi ureda) bez PDV-a, no u ponudi nema dodatnih aktivnosti.

Potpuna opremljenost ureda jedini je razlog zbog čega bismo ovaj prostor mogli nazvati pogodnim. Ponuda se može poboljšati preseljenjem na dostupniju lokaciju te uvođenjem dodatnih sadržaja i aktivnosti.

Bunch

Adresa: Hondlova 2/8, 10000 Zagreb, bunchdesign.com

Kome je namijenjen: Namijenjen je svakome,  djelatnost nije određena.

BI3A9044

Tko je unutra: Unutra se već nalazi nekoliko freelancera (programer, administrator baze podataka) i jedan startup.

Što nudi i po kojim cijenama:  Za 1000 kuna mjesečno dobivate radnu jedinicu u sklopu koje se nalazi radni prostor, parkiralište, bežični internet, soba za sastanke i pristup sanitarnome čvoru.

Ovaj je prostor pogodan zbog lokacije, maloga broja korisnika i preostalih slobodnih mjesta, no to nije primarna djelatnost tvrtke, a najavljena je i mogućnost smanjivanja dostupnoga prostora. Uz to, ne nude se dodatne aktivnosti.

HUB385

Adresa: Petračićeva 4, 10000 Zagreb, hub385.com

Kome je namijenjen: Prostor je namijenjen svim mikropoduzetnicima, startupima, spin off tvrtkama, freelancerima i mladim ljudima koji tek pokreću posao. Fokus je na IT industriji s afinitetom prema startup kompanijama i maker communityju.

Tko je unutra: Freelanceri (dizajneri, developeri, fotografi, marketeri), nekoliko startup kompanija, ozbiljnih tvrtki koje posluju već godinama i zapošljavaju na desetke ljudi, digitalne agencije, web developeri, hardveraši.

hub3851

Što nudi i po kojim cijenama: Flyby je open space prostor u kojemu se za 150 kuna dnevno, osim uobičajene opreme, može dobiti pristup telefonskim govornicama i loungeu, videoosiguranje i kontrola pristupa, korištenje parkirališta za bicikle i vozila. Desk služi onima kojima treba radno mjesto na dulje razdoblje. Stoji 1250 kuna mjesečno i, uz već spomenute opcije, nudi ormarić, karticu za neometan ulazak, korištenje 10 konferencijskih, lounge ili brainstorming prostorija, korištenje kuhinje, blagovaonice i tuša, poštansku adresu, preuzimanje pošte i paketa, logotip tvrtke na ulazu, match making, prostor za događanja i članske popuste za događanja u organizaciji HUB385. Treća mogućnost je najam ureda koji stoji 5000 kuna mjesečno, za što se može dobiti sve već navedeno uz mogućnost personalizacije radnoga prostora. Uredi su kapaciteta od tri do osamnaest mjesta, a sve su cijene bez PDV-a. Popuste ostvaruju skupine koje HUB385 potiče, poput startupa. Otvoren je i hardverski laboratorij koji sadrži 3D printere, stol za prototipove, device wall za testiranje i suvremenu elektroniku.

Dodatne aktivnosti: Dodatne aktivnosti odnose se na događanja unutar HUB385, poput Hackatona ili konferencije za hardware developere, Makers United.

Što je u planu: U planu je otvaranje HUB Akademije i pokretanje mentoringa za startupe.

offSpace

Adresa: Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, www.offspace.com

Kome je namijenjen: Prostor je namijenjen početnicima koji žele pokrenuti vlastiti posao, onima koji su primorani pokrenuti svoj posao, freelancerima, edukatorima, malim i srednjim tvrtkama, poslovnjacima, grupama i udrugama te svima koji žele smanjiti troškove poslovanja.

Tko je unutra: Korisnici su iz raznih profesija i područja djelovanja, a prostorom se trenutačno služe: Trumpf, Once, Digihey, Radilica, Asseco, Tele2, Intelekta, Xiphos, Bisaf, Global marketing, Flixbus Mobility, Jurcon Projekt, sMind, Crane, Fortrade, Novi smjer, Im-Comp, Demag, 4sec, EAG Centar, Inspharma, Crossvallia, Zodijak nekretnine, Alp stories, Prediktor, RK mreža usluga, Foo Media, Pharma Maac i drugi.

offSpace5

Što nudi i po kojim cijenama: Office Desk – opremljeno radno mjesto, multifunkcijski uređaj, telefon, žični i bežični pristup internetu. Nude tri paketa zakupa po satima:  40 sati – 938 kuna, 100 sati – 1341 kunu, Anytime – 1743 kune.

Virtual office – pravo registracije sjedišta tvrtke na prestižnoj adresi, top poslovna zona grada Zagreba, telefonski i fax broj, javljanje operatera, zaprimanje pošte, obavijest o prispjeloj pošti i skeniranje, fax na mail, snimanje razgovara, izrada web stranice, web hosting, mail server – već od 762 kune. Meeting room – od prostorija za 6 osoba do konferencijske dvorane za 60 osoba s raznim postavima (kino, U postav, krug, školski postav). Razglas, flipchart, projektor, brzi internet za IT edukacije i prezentacijske plazme uključeni su u cijenu. Najam je moguć već od 116 kuna po satu za najmanju, do 351 kunu za najveću dvoranu. U slučaju cjelodnevnoga najma plaćaju se samo četiri sata.  Dvorane je moguće koristiti i vikendom.

My office – najam potpuno opremljenih ureda spremnih za korištenje, u kojima dobivate multifunkcijske uređaje, telefone, namještaj, pristup brzome internetu, za dvije do četiri osobe. U cijenu najma uključeni su svi troškovi, osim dnevnoga čišćenja koje iznosi 10 kuna po metru četvornome mjesečno. Najam je bez otkaznih rokova – koliko koristite, toliko i platite – već od 3755 kuna za mjesec dana.

Korisnici na raspolaganju imaju i zajedničku kuhinju.

Dodatne aktivnosti: Sve su aktivnosti prilagođene potrebama korisnika. Tako tvrtke održavaju interne treninge, sjednice uprava, sastanke, a edukatori održavaju radionice. Organizirane edukacije se ne održavaju.


Propustili ste