Infografika: Tko su hrvatski freelanceri?

Online servis Freelance.hr za zapošljavanje nezavisnih profesionalaca u prvih 50 dana postojanja okupio je više od 700 hrvatskih freelancera.

Prepoznavši prednosti platforme na kojoj se kontinuirano nastavlja raditi, dosad okupljeni registrirani članovi spremno su predstavili svoje vještine s ciljem ostvarivanja novih poslovnih suradnji.

Suosnivači Freelance.hr-a, Studio Antar i Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca posvetili su se statistikama i profilima freelancera kako bi servis u budućnosti učinili još učinkovitijim sredstvom rada i pronalaska angažmana. Zanimljiva infografika pripremljena za prvih 50 dana djelovanja servisa odgovara na pitanje tko su točno freelanceri u Hrvatskoj, čime se bave, u kojim su županijama i na kojim područjima trenutno najaktivniji.

„Zadovoljni smo početnim radom i velikim interesom te povratnim informacijama koje neprestano pristižu od lansiranja Freelance.hr-a“, ističe Andrey Shtylenko, voditelj projekta Studija Antar. “Upravo smo lansirali novu verziju servisa s poboljšanjima vezanim uz sistem notifikacija te komunikaciju freelancera i poslodavaca. Sada fokus stavljamo na ocjenjivanje, koje će motivirati obje uključene strane da izgrade međusobno povjerenje.“, dodaje Shtylenko.

Osim velikog broja uključenih nezavisnih profesionalaca, servis je pridobio i pažnju poslodavaca koji su u prvih 50 dana objavili preko 50 oglasa za projektno zapošljavanje.  Time je zaokružena svojevrsna zajednica, jedan od primarnih ciljeva servisa. „Freelance.hr nije samo servis za zapošljavanje, on je ujedno i prilika da se nauče, razumiju i riješe poteškoće s kojima se pri zapošljavanju susreću obje uključene strane. Prva hrvatska baza freelancera i poslovnih subjekata koji ih angažiraju ili o tome razmišljaju. Ovakvo zapošljavanje ima niz prednosti, ali i prava te obaveza freelancera o kojima putem osnovanog Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca pokušavamo informirati javnost.“, zaključuje Matija Raos, predsjednik HDNP-a i inicijator projekta Coworking Croatia.

Registracija na Freelance.hr i u ovoj fazi nastavlja biti besplatna za nezavisne profesionalce te poslodavce.

FREELANE_HR_INFOGRAPH


Propustili ste