Digitalno blago: Dangerous Minds – sve samo ne dosadan sadržaj

Na stranici Dangerous Minds svaki će ljubitelj pop-kulture, zabave, knjiga, dizajna, književnosti i filmova pronaći nešto za sebe.

”Mislimo da su ljudi vrlo čudna bića i često potpuno urnebesno smiješni. Jako uživamo u neobičnim i neobjašnjivim stvarima, a jednako tako volimo dobiti zabavne i ozbiljne prijedloge naših zgodnih i inteligentnih čitatelja. Mi smo njihovo omiljeno odredište koje im odvlači pozornost.” Upravo ovako tim web odredišta Dangerous Minds objašnjava svoju misiju prilikom kreiranja sve samo ne dosadnog sadržaja koji se može pronaći na stranici.

I doista, koji god članak da otvorite, poput virusa će vas zaraziti i natjerati da klikate na preostale članke slične tematike koja vas zanima. A ima ih puno – među čak 52 rubrike, svaki ljubitelj pop-kulture, zabave, knjiga, dizajna, aktivizma, književnosti, znanosti i filmova pronaći će nešto za sebe.

Ono zbog čega me Dangerous Minds još osvojio jest to što na potpuno drukčiji način od ostalih stranica sličnog sadržaja prikazuje zanimljiv spoj novih i neobičnih novih ideja, novih oblika umjetnosti, novih pristupa društvenim pitanjima i novih nalaza iz pop kulture. Vrlo rado je preporučujem svim fanovima pojedinih filmova i glazbenika o kojima ćete ovdje naučiti nešto posve novo, nešto što niti na jednom drugom internetskom odredištu niste mogli pronaći.

”Naša urednička politika odražava interese i osobitosti naših pojedinih autora. A ponekad i ne. Vrlo često je ideja samo ‘Evo nešto što je takvo kakvo je, pogledajte’. Ne moramo nužno svakim člankom podržati sve što ćete pronaći na stranici već ponekad jednostavno kažemo – Izvolite”, pojašnjava nadalje uredništvo stranice nastale 2009. godine. More retro reklama, neobičnih dokumentaraca, isječaka iz stripova možete pronaći i na njihovoj Facebook stranici.

Zanima li vas kako izgledaju članovi benda The Cure (ili kako su se davne 1977. godine zvali, The Easy Cure) na prvoj zajedničkoj fotografiji? Kakvi su indijski stripovi o Jamesu Bondu? Kako izgleda Danteov deveti krug pakla u svijetu Lego kocki? Sve to potražite na Dangerous Minds.

***

U rubrici Digitalno blago osvrćemo se na internetske sadržaje koji su nam privukli posebnu pažnju i želimo ih podijeliti s vama. Pročitajte prijašnji tekst!


Propustili ste