Tom & the Twisters rasplesali centar grada na Vintage Zagreb festivalu

Više od 1 000 ljudi 'twistalo' je na plesnom podiju u Cesarčevoj ulici!

U subotu su plesni podij u Cesarčevoj ulici u centru Zagreba preplavili ljubitelji swing glazbe, a ni slučajni prolaznici nisu ostali ravnodušni pri pogledu na rasplesanu publiku. Za atmosferu je bio zaslužan popularni zagrebački swing sastav Tom & the Twisters koji je u sklopu Vintage Zagreb festivala održao koncert pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja.

Tom & the Twisters sedmeročlani je sastav osnovan 2004. godine, a na domaću je scenu donio duh vremena neo swinga Amerike 90-ih godina. Zagrepčani i brojni posjetitelji festivala mogli su uživati u njihovim autorskim pjesmama kao i u brojnim obradama legendarnih izvođača kao što su Ray Charles, Louis Prima, Brain Setzer Orchestra, Cherry Poppin’ Daddy, Ray Collins i brojni drugi. Uz Tom & the Twisters posjetitelji su mogli uživati u DJ Rollin’ Andreu i plesnoj grupi Back to Swing i njihovoj izvedbi „Back to Smile“.

Putovanje glazbenim vremeplovom do sada su na Vintage Zagreb festivalu predvodili The Swingers i Trio Decoro, a u nadolazećim danima to će učiniti B&The Bops, James Intveld, Johnny and his Rockin’ Tunes i Mississippi Queen.
Posjetitelje festivala svaki dan očekuje mnoštvo zanimljivosti poput plesnih radionica, izložbe oldtimer automobila, prodaje gramofonskih ploča i retro namještaja, tečajeva šminkanja i izrade frizura, a dostupne su i usluge retro brijačnice.

Jučerašnja večer samo je jedna u nizu večeri koje Zagrepčane i posjetitelje Zagreba vraćaju u razdoblje jedinstvenog stila i kulture 40-ih, 50-ih i 60-ih godina, a u retro ‘štihu’ koji je poprimio centar grada svi će zainteresirani moći uživati do 19. rujna.

Više informacija pronađite na službenoj Facebook stranici Vintage Zagreb festivala.


Propustili ste