Weekend Media Festival svoja vrata otvara i studentima

Brojni studenti Sveučilišta Sjever upijati će znanja na osmom izdanju Weekend Media Festivala.

Osmi Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će od 24. do 27. rujna u prostoru stare tvornice duhana u Rovinju, pod pokroviteljstvom Adris grupe. Ovogodišnje izdanje festivala donosi bogat program predavanja, radionica, panela, prezentacija i pregršt poslovnih tema s više od 130 govornika. Osim brojnih posjetitelja iz industrije na ovogodišnjem izdanju Weekenda priliku za novim iskustvima i znanjem dobit će i studenti Sveučilišta Sjever. Naime, Festival je i ove godine u suradnji sa Sveučilištem Sjever osiguralo studentima određeni broj studentskih kotizacija za sudjelovanje na Weekendu.

Weekend Media Festival predstavlja idealan teren za učenje i upoznavanje s branšom za studente našeg Sveučilišta. Uz bogati program i radionice koje Weekend nudi, mislimo da je ovo idealna prilika kako za studente tako i za sam festival, jer su upravo oni naša budućnost. Očekujemo da će se za sudjeovanje na Weekend Media Festivalu prijaviti veliki broj studenata ” , izjavio je rektor Sveučilišta Sjever prof. dr.sc. Marin Milković.

Sveučilište Sjever, najmlađe je javno sveučilište u Hrvatskoj koje djeluje u dva sveučilišna centra, gradovima Koprivnici i Varaždinu. Sveučilište pohađa oko 3 000 studenata iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja, a na njemu radi više od 350 zaposlenika i vanjskih suradnika u svim nastavnim, znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim zvanjima. Sveučilište studentima nudi programe primarno u tehničkom i biomedicinskom području i izvodi nastavu na 11 studijskih programa, od elektrotehnike i strojarstva do multimedije, novinarstva i medijskog dizajna. Riječ je o deficitarnim zanimanjima ne samo na Hrvatskoj, nego i na europskoj razini, čemu u prilog ide i činjenica da je na burzama postotak studenata koji su završili neki od spomenutih programa ispod hrvatskog prosjeka, što iznosi oko 5 posto ili niže.

Weekend Media Festival svake je godine mjesto na kojem se okupljaju ključni ljudi komunikacijske industrije u regiji. Svakim novim izdanjem donosimo nov pogled kako na industriju, tako i na njenu budućnosti. Suradnja sa Sveučilištem Sjever i sudjelovanje studenata na festivalu, predstavlja obostrano zadovoljstvo jer je učenje i sama praksa tokom studija od velike važnosti za svaki studij, a naročito onaj vezan za suvremenu komunikaciju i srodne branše u kojima je proces učenja neprekidan.” poručio je direktor festivala Tomo Ricov.

Osmi Weekend u Rovinju će okupiti više od 4 000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca kao i približno 350 studenata iz čitave regije – ali i šireg okruženja – a pratit će ga i gotovo 600 akreditiranih novinara. Trodnevni festival nudi pregršt radionica, predavanja, panela i prezentacija i predstavlja idealno mjesto na kojem će se svi željni znanja i usmjerenosti ka budućnosti moći informirati o aktualnim novostima kao i samoj komunikacijskoj industriji kojom smo okruženi.

Sve informacije o festivalu, kao i program možete pronaći na www.weekendmediafestival.com.


Propustili ste