Top 5 internetskih stranica s pozitivnim vijestima

Deprimiraju vas svakodnevne vijesti iz medija? Čini vam se kako na portalima ne možete pročitati ništa drugo osim članaka o kriminalu, političkim aferama i gospodarskoj krizi?

Sretna žena čita sretne vijesti

Krajnje je vrijeme da obogatite svoje bookmarke stranicama na kojima nema mjesta takvom sadržaju! Donosimo vam izbor pet svjetskih internetskih portala na kojima možete pročitati isključivo dobre vijesti i pozitivne priče, a svakako vam preporučujemo da s njima započnete svaki dan. Svijet će vam možda djelovati kao bolje mjesto.

5. Optimist World

“Ako ste optimistična osoba ili to želite postati, dobro došli u naš svijet”, misao je vodilja simpatičnog portala Optimist World koji osim tipičnih pozitivnih priča donosi velik broj “regularnih”, ali inspirativnih vijesti iz područja znanosti, medicine, zaštite okoliša i sporta. Stranica također promiče razne humanitarne akcije i projekte, a ima i svoju videorubriku s kratkim filmovima, koji su naravno pozitivnog sadržaja.

4. Daily Good

Daily Good internetska je stranica nastala krajem devedesetih, a već dugi niz godina opstaje isključivo na volonterskoj bazi. Ako se registrirate na njihov newsletter, na koji je prema podacima sa stranice prijavljeno oko 100 tisuća ljudi, u inboxu će vas osim pozitivnih vijesti dočekati i inspirativni citati te savjeti za bolji život i pomoć drugima. Daily Good mogao bi posebno biti zanimljiv onima koji vole čitati inspirativne priče iz svakodnevnog života, koje su ovdje prikupljene u sadržajno vrlo bogatoj rubrici pod nazivom Everyday Heroes.

3. The Intelligent Optimist

The Intelligent Optimist vuče korijene još iz 1995. godine, a redovito objavljuje izbor pozitivnih vijesti iz cijeloga svijeta te online tečajeve i seminare s ciljem promicanja optimističnog životnog stila. Stranica je inače nastala u Nizozemskoj, prvotno je nosila naziv Ode, a od 2004. godine uređuje se iz dva sjedišta: u Rotterdamu i San Franciscu. Usporedno s online izdanjem postoji i kvartalni tiskani magazin koji stavlja naglasak na priče o inovativnim idejama i uspješnim ljudima.

2. Positive News

Positive News je online izdanje istoimenog britanskog lista osnovanog 1993. godine, kako kažu “prvog u svijetu” koji se bavi isključivo pozitivnim sadržajem. Tiskano izdanje trenutačno izlazi četiri puta godišnje u 25 tisuća primjeraka koji se dijele na javnim mjestima. Međutim, oni koji podupiru projekt donacijama, odnosno plaćenom članarinom, dobivaju svoj primjerak na kućni prag. Na samoj internetskoj stranici možete pronaći optimistične tekstove i vijesti iz područja kulture, društva, prirode, zdravlja i ekonomije, kao i vrlo bogatu rubriku s blogovima široke tematike.

1. Good News Network

Iza stranice Good News Network (GNN) stoji iskusna televizijska producentica i urednica Geri Weis-Corbley koja je odlučila napraviti nešto novo na američkoj medijskoj sceni te je 1997. godine pokrenula vlastiti portal posvećen isključivo dobrim vijestima. Zbog svog pothvata Geri je u međuvremenu privukla popriličnu pozornost javnosti pa je njezina priča osvanula u mainstream medijima kao što su primjerice The Washington Post i NPR. Sadržaj portala sastoji se od originalnih tekstova i prenesenih priča iz drugih medija, a korisnici mogu platiti iznos po volji za članarinu koja im otvara pristup elektroničkim knjigama, podcastovima i sličnim “darovima”. Filozofija GNN-a je da i dobre vijesti “mogu prodati”, pa se tako putem stranice mogu kupiti brendirani proizvodi poput majica, torbi, podloga za miševe itd.


Propustili ste