Top 5: Filmski kritičari na Twitteru

Izdvajamo nekoliko filmskih kritičara koje vrijedi pratiti na Twitteru!

Twitter je mjesto gdje se, među ostalima, okupljaju i filmoljupci, ali i filmski kritičari koji mnogo toga pametnoga imaju za reći. Izdvajamo nekoliko filmskih kritičara koje vrijedi pratiti na Twitteru, kako zbog zanimljivih mišljenja i uvida u sedmu umjetnost, tako i zbog dobre doze humora koji će posebno cijeniti upravo filmofili.

Peter Sciretta (@slashfilm)

Peter Sciretta je urednik i vlasnik popularnoga filmskog bloga Slashfilm, na kojemu povremeno piše i recenzije. Njegov profil na Twitteru dobar je izvor najnovijih informacija iz svijeta Hollywooda, a sasvim očekivano, redovito dijeli linkove na sadržaj matičnoga bloga. Kao i većini njegovih kolega, posljednih dana mu je najdraža tema novi nastavak Ratova zvijezda.

Sasha Stone (@awardsdaily)

Osnivačica, urednica i kritičarka portala Awards Daily, Sasha Stone zna sve o filmskim festivalima i nagradama. Preporučujemo da obratite pozornost na njezine tvitove uoči sljedeće dodjele Oscara.

Scott Weinberg (@scottEweinberg)

Scott Weinberg ima više od 15 godina iskustva u filmskom novinarstvu, a među ostalim, i redoviti je kolumnist Playboya. Iznimno je aktivan na Twitteru i redovito komunicira s korisnicima, a nerijetko bez dlake na jeziku zbija šale na račun loših filmova, glumaca ili nebuloznih holivudskih trendova. Štoviše, Weinberg je vjerojatno jedan od najduhovitijih filmskih znalaca koje danas možete pratiti na Twitteru.

Erik Davis (@ErikDavis)

Sudeći po njegovu profilu, Erik Davis je još jedan veliki ljubitelj Ratova zvijezda, a dok ovo čitate, vjerojatno je već odgledao novi nastavak na kritičarskoj projekciji. Davis je inače urednik na poznatim filmskim stranicama Fandango i Movies.com, što znači da će vas uvijek držati u toku s najnovijim vijestima iz svijeta filma i showbiznisa.

Harry Knowles (@headgeek666)

Harry Knowles je veliki filmski geek i internetska legenda, zahvaljujući svojoj utjecajnoj web stranici Aint It Cool News koja vuče korijene još iz davnih devedesetih. Treba li vam uopće dodatnih razloga da ga pratite na Twitteru?


Propustili ste