Top 10 stranica za kvalitetno gubljenje vremena

Kvalitetna web odredišta bez kojih bi život bio nemoguć! Dodajte u bookmarke, popratite na Twitteru, postanite fan na Facebooku...

Istraživački duh i pronicljivo oko urednicu Mariju Popovu doveli su do statusa jedne od najboljih svjetskih ‘filtratorica’ dobrog sadržaja koje objavljuje na svojoj stranici Brain Pickings. Mic po mic, Popova je svoju poziciju potvrdila suradnjom s uglednim Atlanticom, Wiredom, a po uzoru na njeno čedo počele su nicati i slične virtualne destinacije koje vam donose najbolje od svjetske kulture, umjetnosti, znanosti, dizajna, marketinga ili svega onoga što se u moderna vremena da podvući pod egidu ‘lifestyle’.

Zašto vam to pričam? Zato što je Maria Popova potpirila moj prokrastinatorski duh i držim da je ona jedini krivac zbog kojeg se svaki moj posjet internetu pretvara u put bez povratka. Okej, ona i Facebook. No, kako bih obuzdala vlastitu narav, odlučila sam stranice u kojima prste ima dotična Popova ili one koji su njima nalik dozirati po principu jedna dnevno. Kako je tu zaista riječ o internetskim biserima, pravim malim škrinjicama znanja, odlučili smo ih podijeliti s vama kako biste vrijeme, ako ga već gubite, gubili – kvalitetno.

Brain pickings
Zahvaljujući ovoj riznici članaka iz znanosti, kulture, umjetnosti, tehnologije i ostalome, Mariju Popovu ‘Fast Company’ proglasio je jednom od sto najkreativnijih ljudi u svjetskom biznisu. Svakako ‘bookmarkirati’.

Big Think
Cilj Big Thinka je ponuditi narodu znanje, a ne informaciju te ideje koje mogu pomoći u rješavanju životnih pitanja i izazova. Ukratko, na jednom mjestu okuplja vodeće svjetske mislioce od znanosti do humanistike.

Al Daily
Ljubitelji pisane riječi uživat će u ovom ‘old-school’ agregatoru najboljih svjetskih članaka i eseja. Ako ste ljubitelji Slatea, Salona ili New Yorkera, ovo je pravo mjesto za vas.

Open culture
Za sebe kažu da su ‘the best free cultural and educational media on the web’ i – ne lažu. Na stotine obrazovnih podcasta, filmova, glazbe, videa, članaka i ostalog, zabavljat će vas i educirati satima…

Good.is
Ova virtualna destinacija koja okuplja neprofitne organizacije i individualce koji mare za svijet već punih šest godina donosi interesantne članke o društvu i kulturi. Svakako pratiti.

Curiosity counts
Marketinška agencija TBWA uređivanje svog tumblra povjerila je ranije spomenutoj Mariji Popovoj. Tražite li zanimljive radove, projekte, minijature iz kreativne industrije (ne samo marketinške), spremite i ovaj link.

Design sponge
Štono bi Ameri kazali, ovo je ‘place to be’ za sve one koje prate, vole ili su zainteresirani za segment unutarnjeg uređenja. ‘Design*Spongea’ pomoći će vam da stvorite dom iz snova.

Cool hunting
Lovci na ‘cool’ stvari svakodnevno donose zanimljive članke i video uratke iz područja dizajna, tehnologije, gastronomije, mode i putovanja. Sličan sadržaj donosi i stranica sličnog imena www.thecoolhunter.net, pa predlažem da ‘bookmarkirate’ obje.

Inhabitat
Osnivači Inhabitata uvjereni su kako jedino održivi razvoj može osigurati svjetlu budućnost. Svoj weblog posvetili su upravo tim temama, i to u području dizajna, arhitekture, tehnologije, lifestyela i ostalog.

NotCot
Zabava, ideje i estetika, riječi su kojima se predstavlja izuzetno zanimljivo NotCot carstvo. Dizajnom podsjeća na Pinterest, a nudi puno lipih stvari podijeljenih u grupe Notcouture, Tasteologie, Notcot, Notlabs i Notventures.

Ostane li vam još vremena za lutanje virtualnim bespućima, svakako posjetite i www.itsnicethat.com, www.lostateminor.com, thecuriousbrain.com, www.guerrilla-innovation.com, www.theinspiration.com. Pa-pa!


Propustili ste