Startup Akademija Microsofta i VERN-a u Zagrebu

Veleučilištu VERN’ predstavilo je prošli tjedan program Akademije za mlade softverske tvrtke, Software Startup Academy, koju zajednički provode Microsoft Hrvatska i Veleučilište VERN. Na Akademiju se prijavilo više od 150 zagrebačkih studenata, a ukupno na razini Hrvatske, više od 500 mladih koji će program Akademije pohađati u regionalnim centrima. Tijekom predstavljanja akademije razgovaralo se o […]

Veleučilištu VERN’ predstavilo je prošli tjedan program Akademije za mlade softverske tvrtke, Software Startup Academy, koju zajednički provode Microsoft Hrvatska i Veleučilište VERN. Na Akademiju se prijavilo više od 150 zagrebačkih studenata, a ukupno na razini Hrvatske, više od 500 mladih koji će program Akademije pohađati u regionalnim centrima. Tijekom predstavljanja akademije razgovaralo se o radionicama i predavanjima, kao i načinu na koji će se raditi na zajedničkim projektima, s krajnjim ciljem predstavljanja rješenja potencijalnim ulagačima. Nositelji projekta su Microsoftovi inovacijski centri u Varaždinu i Splitu, Osijek Software City te zagrebački ured Microsofta uz partnerstvo s Veleučilištem VERN’ i udrugom studenata BEST, Sveučilištem u Splitu, splitskim Ekonomskim fakultetom i Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu te Gradom Splitom.

Raduje me što nakon Osijeka i Splita projekt Akademije budi interes i velikog broja zagrebačkih studenata. Dugoročno planiramo okupiti studente i iz ostalih gradova i regija te potaknuti njihov daljnji razvoj, u čemu će im Akademija zasigurno pomoći. Jačanje timskog rada i poduzetništva, uz potporu znanja, tehnoloških vještina i usavršavanje poslovnih i društveno-komunikacijskih vještina bit će „odskočna daska“ na putu prema stvaranju nove generacije mladih stručnjaka koji će svoje proizvode i rješenja izvoziti diljem svijeta, jačajući domaće i regionalno gospodarstvo – naglasio je Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Veleučilište VERN’ s velikim je zadovoljstvom podržalo Microsoftovu inicijativu i projekt Software Startup Academy. Naša dosadašnja uspješna suradnja, kao i zajednički ciljevi i činjenica da je VERN’ do sada bio alma mater nekoliko Microsoftovih Student Partnera, dobar su temelj za daljnju suradnju. Naši su studenti u mnogo navrata pokazali da uz edukaciju, podršku i mentorstvo mogu postići odlične rezultate i stvoriti izvrsne poduzetničke projekte. Želimo ohrabriti sve prijavljene studente da pokrenu vlastiti biznis s ciljem dugoročnog osobnog napretka i doprinosa razvoju gospodarstva, a Akademija je korak u pravom smjeru – zaključio je Kristijan Pakšec, Izvršni direktor Odjela za komunikacije Veleučilišta VERN.

Podsjetimo, Software Startup Academy će na razini cijele Hrvatske ove godine okupiti više od 500 studenata i educirati ih kroz radionice i treninge kako bi, zaključenjem edukacije, bili spremni uhvatiti se u koštac s izazovima na tržištu rada. Od siječnja do ožujka studenti će imati priliku sudjelovati u nizu predavanja i radionica, a projekte će prezentirati na lokalnom finalu Microsoftovog studentskog natjecanja Imagine Cup, koje će se održati 13. ožujka. Na Microsoftovoj konferenciji WinDays13 pet najboljih timova predstavit će svoje ideje i projekte žiriju sastavljenom od vodećih hrvatskih gospodarstvenika i IT stručnjaka. Najbolji projekti dobit će dodatnu podršku za razvitak, uz mentorsku podršku Microsoftovih stručnjaka.
Više informacija o Akademiji za mlade softverske tvrtke dostupno je na stranicama http://startup.msacademic.hr.


Propustili ste