Muškarci su s Reddita, žene su s Pinteresta

Malo je polja na kojima nema borbe spolova, a ni društvene mreže nisu izuzetak

Ne čudi podatak da žene dominiraju Pinterestom, i to s postojanih 72%, kao ni da su od ukupnoga broja korisnika Reddita 74% muškarci. Što se tiče najvećih društvenih mreža, žene prevladavaju i na Facebooku i na Twitteru: 58% korisnika Facebooka i 62% korisnika Twittera su žene, što znači da je na Facebooku mjesečno 155 milijuna više žena nego muškaraca, a na Twitteru njihov broj iznosi 40 milijuna. Instagram (53%), Yelp (60%), Tagged (66%) i Myspace (62% – valjda žene i češće zaboravljaju obrisati stare accounte) također su ženski teritoriji.

Muškarci, pak, čine većinu korisnika YouTubea (54%), LinkedIna (54%), Flickra (54%), Google Plusa (64%), Last.fma (54%), SoundClouda (61%), StumbleUpona (54%), DeviantArta (59%), a pripadnicu ljepšega spola najteže ćete naći pretražujući Reddit jer ih ondje ima svega 26%. Najveće je iznenađenje online gaming stranica Zynga na kojoj je 60% korisnica, a najviše ih je onih starijih od 55 godina.

Ipak, postoje i mreže na kojima su spolovi gotovo izjednačeni, a to su Foursquare (52% muškaraca), Scribd (1:1) i Orkut (51% žena).

Mjesečno društvene mreže ukupno imaju 99 milijuna više ženskih nego muških posjetitelja.

cta-planb-3


Propustili ste