Kako završiti film? Uz Dire Straits, naravno!

Što bi bilo kad bi poznati klasici i filmski hitovi završavali uz staru pjesmu Dire Straitsa The Walk of Life?

Na internetu svakodnevno niču viralne senzacije, ali u moru zabavnoga sadržaja ponekad se istaknu primjeri koji privuku malo veću pozornost – bilo zbog kreativnosti ili pak krajnje pomaknutosti. Iskreno, ne možemo se baš odlučiti u koju bismo od te dvije kategorije smjestili The Walk of Life project koji je ovaj tjedan privukao pozornost vjerojatno svakoga portala koji se bavi događanjima u burnome svijetu interneta.

O čemu je zapravo riječ? Ideja cijeloga projekta zapravo je jednostavna: što bi bilo kad bi poznati klasici i filmski hitovi završavali uz staru pjesmu Dire Straitsa The Walk of Life? Zvuči pomalo nebulozno (ok, hrpa filmskih mashupova na prvu djeluje tako), ali konačan rezultat uistinu je fascinantan i vrlo zabavan, tim više što potpuno mijenja percepciju ikoničnih filmskih uradaka kao što su Ratovi zvijezda, Matrix, 2001: Odiseja u svemiru ili Dr. Strangelove.

Iza cijele ideje stoji stanoviti Peter Salomone, a tijek njegova projekta možete pratiti na službenoj stranici, Instagramu, Facebooku, Vimeu i, naravno, YouTubeu. Tko bi rekao da jedna pjesma iz sredine osamdesetih tako savršeno odgovara praktički svim završnim prizorima iz filmova?

Uvjerite se i sami!

P.S. S obzirom na to da svaki video otkriva završetak filma – veliki “spoiler alert” za one koji ih možda još nisu odgledali!

Matrix

Ratovi zvijezda

Isijavanje

Početak

Psiho

Za kraj, prisjetimo se i kako je izgledao originalni spot Dire Straitsa!


Propustili ste