Digitalno blago: Otkrijte Zagreb kakav je nekad bio

Odmorite oči od svakodnevice i zavirite u nekadašnji izgled Zagreba - na Facebooku!

Ima nešto magično u pregledavanju starih fotografija grada u kojem živite, zar ne? Obuzme vas nostalgija, znatiželja kako je život u vašoj ulici izgledao prije 50 godina i što se nalazilo na mjestu vašeg omiljenog kafića, zaintrigira vas fotografija gradnje zgrade u kojoj živite…

Čari starih i već pomalo zaboravljenih fotografija dobivaju dodatnu vrijednost danas, u društvu koje je instantno, ubrzano i često nervozno. Ipak, u takvoj atmosferi vrijeme može stati – meni uvijek stane kada pretražujem fotografije u Facebook grupi Zagreb – Kakav je bio nekada (SLIKE, VIDEO).

Grupa je nastala 2010. godine kao projekt iz gušta nekoliko entuzijastičnih Zagrepčanaca, a danas se razvila u digitalno odredište koje broji gotovo 43.000 članova. Bez oglašivačkih utega i političkih prepucavanja, znatiželjnici i zaljubljenici u Zagreb ovdje svakodnevno stvaraju neslužbenu povijest grada. Fotografije se obavezno komentira, polemizira se o razdoblju i načinu fotografiranja te diskutira o točnoj lokaciji i mogućem fotografu.

Božić u 30-ima, kupači na Savi u 60-ima, izgradnja zgrade HNK, Tkalča u 50-ima… Odmorite oči od svakodnevice i zavirite u nekadašnji izgled Zagreba!

***

U rubrici Digitalno blago osvrćemo se na internetske sadržaje koji su nam privukli posebnu pažnju i želimo ih podijeliti s vama. Pročitajte prijašnji tekst!


Propustili ste