Digitalno blago: Odjavna špica nije uvijek kraj

Stranica Aftercredits otkrit će vam koji filmovi sadrže dodatne scene nakon odjavne špice.

Glazba, crna pozadina, slova… Nekad je u pravilu to bio pouzdan znak da je film gotov. Međutim, u današnje vrijeme sve je češći slučaj da nas tijekom ili nakon odjavne špice čeka još scena ili dvije, zbog čega ćete u kinima nerijetko vidjeti upornu gomilicu ljudi koja se ne miče iz svojih sjedala dok se ne odvrti zadnji credit na velikom platnu (taj sam!).

Premda dodatne scene nakon odjavnih špica nisu nikakva novost, posljednjih godina postale su pravi trend, što možemo ponajviše zahvaliti Marvelovim spektaklima koji pomoću post-creditsa stvaraju dodatnu famu oko nadolazećih izdanaka superherojske megafranšize.

Drugim riječima, u slučaju Thora, Kapetana Amerike ili Iron Mana uvijek znamo da nas nakon odjavne špice čeka “bonus”. Ali, što je s ostalim, manje razvikanim filmovima? Kako sa sigurnošću znati da je kraj filma – kraj? Rješenje filmofilskih dilema donosi web stranica Aftercredits na kojoj jednostavno možete provjeriti ima li pojedini naslov dodatnih prizora tijekom ili nakon odjavne špice.

Stranica dolazi i s kratkim opisima dodatnih scena, ali ne bojte se, spoileri su sakriveni i potrebno je kliknuti da bi se prikazali. Aftercredits ne staje samo na filmovima, već sadrži i rubrike posvećene televizijskim serijama i videoigrama, a pronaći ćete ovdje, među ostalim, i informacije o specifičnim zvukovima koji se mogu čuti tijekom špica (npr. smijeh glavnog zlikovca za kojeg smo svi mislili da je pobijeđen). Pohvalno je pritom što je stranica ažurna po pitanju recentnih naslova, a u kreiranju sadržaja mogu sudjelovati i korisnici.

Ukratko, Aftercredits će vas zabaviti, a ponekad vam i uštedjeti vrijeme prilikom posjeta kinu ili gledanja filmova općenito. Istovremeno, uvijek ćete imati spreman odgovor na pitanje prijatelja: “Jel’ gotovo ili ima još nešto?”

***

U rubrici Digitalno blago osvrćemo se na internetske sadržaje koji su nam privukli posebnu pažnju i želimo ih podijeliti s vama. Pročitajte prijašnji tekst!

 


Propustili ste